Lomatallin palvelut 

AFM Hevoshieronta: Equine Fascia Manipulation @Stecco 

Hevosalan kokonaisvaltainen osaaminen hevosen huollossa alkaa perustuksista. Kuntoutettaville ja treenattavile hevoselle muokataan vähitellen optimaalinen hyvä peruskengitys tai kavioiden vuolu. Sen jälkeen päästään aloittamaan lihas- ja lihaskalvohuolto pehmytkudoksen kautta. Hevosen kunnon mukaan suunnitellaan monipuolinen valmennus, jossa tavoitteena nousujohtoinen perus- tai starttikunto.

Virpi Kivisen lihashuoltopalvelujen CV
Kengitysopinnot Ypäjän Hevosopisto 2019 ja Salpaus 2017. Hevosten ja ponien siirtymiset kengättömyyteen alkoivat kotitallissa vuonna 2020. Tavoitteena hevosen kavion kuntouttaminen ja sen jälkeen tasapainoisen kavion uudelleen kengittäminen. 

Klassinen hevoshieronnan opinnot suoritettu Salpauksessa Jokimaalla, josta AM 2019 Hevostalouden ammattitutkinnon pätevyys, osaamisaloina kengittäminen ja hevoshieronta. Hevosen manipulaationa pehmytkudoskäsittelyä on tehty vuodesta 2020 (liikehäiriöt, voiman tuotto, koordinaatio) opinnot a la Stecco I ja II, Lempäälässä.

Ravitalli Vilja Kivinen tmi

Lomakiven pihapiirissä pääset seuraamaan hevosten kuntouttamista ja treenaamista läheltä. Lomatalojen ikkunoista on näkymä hevosten tarhoihin ja treeniradalle. Rataa voivat lomalaiset käyttää lenkkeilyyn. Kilometrin mittainen rata on huollettu ympäri vuoden, ja siinä voi kulkea luistelu- tai perinteisellä suksityylillä, maastopyörällä ja lenkkitossuilla. Lomakiven poneja saa harjata ja taluttaa aikuisen seurassa. Tallin pihassa olevassa hevosten pyöröaitauksessa koulutetaan hevosia kuuntelemaan ihmistä. Tiesithän, että Lomatallin hevoset ja ponit syövät kotitilan luomuheinää. 

Vilja Kivinen aloitti ravitallin pidon tammikuussa 2022 Lomakivessä. Talleissa on yhteensä 13 karsinaa ja tallin oma henkilökunta hoitaa hevosia hevosalan ammattitaidolla. Viljalla on taustaa poni- ja hevosravien, hevosten kouluttamisen, varsojen ajo-opetuksen ja ratsuttamisen osaamisesta. Osa tallin poneista ja hevosista kilpailee säännöllisesti Etelä-Suomen raviradoilla.